Bram en Nienke's Mongolie challenge 2011

Bram en Nienke's Mongolie challenge 2011


Finish in Ulaan Bataar!!

Goedemorgen lezers:

 

Uit betrouwbare bron heb ik mogen vernemen dat ze(de gehele colonne)aangekomen is op eindbestemming Ulaan Bataar!! Zoals we gelezen hebben is dit bereikt via de achterbank van de Olijke Twee(DO2)

Hieronder het blog van deze dames van 30-6-2011( http://deolijketwee.weebly.com/index.html)

 

quote:

Gisteren het laatste stukje offroad…snik… We willen nog niet naar huis!!!! Deze keer was het asfalt geen opluchting maar het besef dat het bijna voorbij is. Vlak voor het meeting point kregen we nog lada trouble. Beide lada’s begonnen te sputteren en hielden er vrijwel tegelijkertijd mee op. DO2 in het kwadraat + 1 (chris) haastte zich snel naar het dorp toe om een sleepauto te regelen. Uitleg met handen en voeten, onderhandelen over de prijs, een handdruk en hoppa een veel te kleine pick up gevuld met 6 Mongoolse mennekes schoot te hulp. Hoe de lada uiteindelijk is opgeladen is nog steeds de vraag, maar t is gelukt! De reparaties waren bijna onmogelijk en de enige lada uit het dorp werd opgetrommeld. Daar zijn de onderdelen vanaf gehaald tegen een mooi prijsje. Thanks! En toen op weg naar het kamp waar alle teams weer verzamelden en verhalen konden uitwisselen. Het was goed toeven in een klein schattig gertentje met een veel te hete kachel!! Verder is de Hyundai total loss verklaard en daarmee stond de teller gister op 6 en nu op weg naar de finish…jawel…op 7!! Na een heel
relaxed ontbijtje gingen we met ons vaste clubje op weg naar de finish in Ulan bataar totdat de lada weer panne kreeg! De koelproblemen konden helaas niet ter plekke worden verholpen en op dit moment wordt de lada gesleept met nog 380 km to go. Half 2 finishen wordt een zware dobber, maar DO2 in het kwadraat +1 (Michael) finishen hiermee wel geheel in stijl ;-)

Update!! Nee, we zijn nog niet in Ulan bataar… Een hele bizarre dag. We dachten relaxed en een beetje loungy naar de finish te rijden maar de lada’s zijn een beetje grumpy vandaag. Vanmorgen moest Brum de lada niva, RIP numero 7, al op sleep nemen maar de story continues… Voor de lada niva van jeroen en chris is het ook einde verhaal. Wonder boven wonder komt er direct een Kamaz voorbij rijden die we hebben kunnen stoppen. En toen de uitdaging om de lada op de Kamaz te krijgen. Van boomstammen sjouwen waar thea haar knoopskills van de scouting op kon botvieren tot aan keien zoeken ter ondersteuning van de rijplaten. Niets is ‘DO2 in het kwadraat +1 (Michael) + lada’ te gek zo’n 200 km voor de finish waar iedereen al een paar uur op ons aan het wachten is… Het blijft zo onvoorspelbaar dat we nog steeds niet durven zeggen of dat we ook daadwerkelijk finishen vandaag. Maar we worden hier ontzettend melig van en gaan helemaal los met confetti en feestfluitjes in de auto. ‘DO2 in het kwadraat +1 (Michael) +lada’ voor al uw feesten en partijen’ :-) . PS. voor diegenen dieal gejuicht hebben: helaas, de auto met track en trace staat al wel bij de finish, maar wij dus nog niet…

WE MADE IT!!!!!!!!!!!

 

Unquote

 

Hieronder nog een paar foto’s die ik heb kunnen vinden op de diverse daarvoor beschikbare/beschikbaar gestelde plaatsen.

 

3 Responses to Finish in Ulaan Bataar!!

 1. welcom home kids

  antie

 2. Hester en Nikki says:

  Hej!!! Wachten in spanning op het laatste stuk van dit verhaal. Hoop dat jullie heerlijk lang en ongestoord hebben kunnen tukken vandaag!

 3. Almiera says:

  Welkom thuis (alvast) en gefeliciteerd met het halen van de finish! Helaas niet in de Renault, maar in elk geval heelhuids en gezond!


 • Laatst gepubliceerd

 • Twitter

  • Het einde!!..Het was fantastisch en bedankt!! Laatste verhaal over de trip van Bram en Nienke @ the mongolchallenge 2011
   http://t.co/QxU7MhM
  • @team4rts
   Doe iedereen de groeten, Bram en Nienke in het bijzonder!!! goed gedaan mensen #proudtobedutch
  • Bram en Nienke zijn onderweg naar huis, wij misten nog een deel van de reis daarom hier het verhaal The remaining Story!
   http://t.co/uJOaS6J
  • Nieuws van het Front, Bram & Nienke in gastvrij Kazachstan , Altai gebergte, op naar Mongolie! De Jaguar is overleden :(
   http://t.co/RiQQ44b
  • Bram en Nienke laten weer van zich horen, nu via sms, foto's via @team4rts....de Renault is still alive!! Lees het hier
   http://t.co/3QCqqVY
  • Yess nieuw bericht van het front door Bram en Nienke!!....zwaar in Kazachstan lees het hier
   http://t.co/pMtBSua
©2018 Mongolie-challenge-2011 Entries (RSS) and Comments (RSS)  Raindrops Theme